Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΑΜΟΡΦΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ (του Νίκου Δημογκότση)



Τα όνειρα που είχα μου τα πήραν
και τα παιχνίδια μου μεγάλωσαν τόσο,
που πια δεν χωράνε
στο παιδικό δωμάτιο,

Και η πόλη προχωρεί...όλο προχωρεί
και όλο μεγαλώνει...

Και τα σύννεφα έρχονται, όλο έρχονται,
βροχή γεμάτα !...

Θεέ μου, ποιος ο ουρανός Σου;
και ποια η σχεδία μου;
και τι θ΄απογίνω
χωρίς όνειρα
χωρίς πυξίδα;

που οι σταγόνες
πυρηνικές κεφαλές κρατούν
και καταιγίδες χαλασμού;

Θεέ μου,
επειδή την θέληση λίγη έχω,
κάμε τους πολεμάρχους
άμορφα κουκλάκια,

στην φωτιά να τα ρίχνουνε παίζοντας,
τα όμορφα παιδιά μας...


Νίκος Δημογκότσης






Σε συναντώ μόνο στα όνειρά μου. (της Εύης Γουργιώτη)



Ακόμη ένα βράδυ περιμένω να σε συναντήσω. Στο καθιερωμένο μας πλέον ραντεβού. Στο ίδιο μέρος. Μέσα στο όνειρο μου. Εκεί που ενώνεται η επιθυμία με τη φαντασία.  Στη γωνιά της αγάπης. Θα ‘μαι εκεί να σε προσμένω.

Θα φορώ πάλι εκείνο το κόκκινο φόρεμα, που τόσο ήθελες να το βλέπεις επάνω μου. Στα χέρια μου θα κρατώ αστέρια να φωτίζουν τα βήματα σου. Μουσική από άλλη εποχή θα ακούγεται έξω στους δρόμους. Μια απαλή βροχή θα έρθει να δέσει με όλο το σκηνικό. Και εκεί θα φανείς εσύ. Δεν ξέρω αν εσύ με αγκαλιάζεις πρώτα ή εγώ. Δεν έχει σημασία. Το μόνο που θυμάμαι σε κάθε μου ξύπνημα, είναι τα φιλιά σου, που τόσο λαχταρούσα όλη μέρα.

Πεταλούδες δε νιώθω στο στομάχι, μα στην καρδιά σίγουρα έχω μελισσούλες. Γιατί εκεί που όλα γύρω μας είναι μέλι, δίνουν μία και με τσιμπάνε, να μου υπενθυμίσουν πως σε συναντώ μόνο στα όνειρα μου και να με επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Σ’ ένα κρεβάτι με ένα άδειο μαξιλάρι, δίπλα από το δικό μου.

Δάκρυα κυλούν στα μάτια μου. Γιατί βιάστηκε να ξημερώσει έξω; Αναρωτιέμαι. Άλλο ένα πρωινό ξεκινά δίχως την παρουσία σου. Μα δε θα αργήσει η νύχτα να φανεί πάλι. Εκεί θα είμαι. Να σε περιμένω ξανά. Να σου πω πόση αγάπη νιώθω για σένα. Ξέρω πως θα φανείς. Θα είμαι εκεί


Εύη Γουργιώτη

Δημοσιεύθηκε στους "Μεταξύ μας".