Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Νότες τις βροχής (της Σωτηρούλας Τσιαμπουρή)


Στο πεντάγραμμο της ψυχής μου , ζωγράφισα νότες , με την βροχή σου . Τραγούδι να γινουν. Μουσκεμενες χορευανε..... Έρωτα σταζανε. Αναστεναζαν ήχους χειλιών. Τα μάτια σου , νότες, που τραγουδούσαν Σ'ΑΓΑΠΩ! Μην μιλάς! Πνίγηκε ο ποθος μου στα μάτια σου . Χάθηκα στην αγκαλιά σου . Καυτές οι ανάσες! Έλα! Μην αργείς! Έλα και ντυσε την ψυχή μου ! Στις χούφτες σου γυμνή ραγίζει!!!!
Σωτηρούλα Τσιαμπουρή



Σε εσένα το οφείλω (της Σοφίας Τανακίδου)


Το προσπέρασα το όνειρο Και το άφησα πίσω Τη ζωή μου προσπάθησα Δίχως εκείνο να ζήσω. Και συ ξύπνησες νύχτα Και ξημέρωσες πλάι του Σαν φυλακτό το προφύλαξες Για εμένα το φύλαξες. Τώρα στέκεται εμπρός μου Δεν πιστεύω στα μάτια μου. Το όνειρο μου είναι εδώ Το κρατώ και το ζω Και σε εσένα το οφείλω αυτό Γιατί εγώ... Μια ζωή..το 'χα αφήσει μισό.. Σοφία Τανακιδου



Γέρνεις γλυκά (της Αναστασίας Κουτσούκου - Κλεάνθη)

Γέρνεις γλυκά, γέρνεις δειλά, γέρνεις με συνεπαίρνεις. Μάτια γλυκά ,ταξιδευτά, τους λογισμούς μου παίρνεις. Ανθούς πλημμύρισε η ψυχή, ανάσες χίλιες φέρνεις. Μακριά παίρνεις τη σκέψη μου, στ' απάγκιο σου,γλυκά,γλυκά, με παρασέρνεις. Το βλέμμα σου επέβαλλε γλυκά την ύπαρξή σου. Τα τείχη αυτά της μοναξιάς, παρέσυρες μαζί σου. Στο ταραγμένο είναι μου, γαλήνη η μορφή σου.
Αναστασία Κουτσούκου- Κλεάνθη